lørdag, oktober 27, 2007

Right as rain


Ellers illustrerer Michael Moore på en glimrende måte hva som er galt med amerikansk helsevesen. Det kan summeres opp i to ord: Organisert griskhet. Kapitalismen herjer uhindret i USA. Spørsmål om liv og død har blitt overlatt til kremmere og pølseselgere, og det kjempes nådeløst om hver krone. Hvis bestyrerne kan stjele enda en krone til kaksene av noen aksjonærer så gjør de det, og pasienter dør som fluer.

Og dette er det mange norske politikere emulerer og ønsker å emulere. Liv og helse har allerede blitt et spørsmål om kroner og øre her også, og mer er på vei. Alle kan se hvor galt det bærer hen, men tross for det fortsetter nøkkelpolitikere å styre utviklingen i samme, horrible retning. Dette er symptomatisk for så mange ting i dagens samfunn at man blir knapt overrasket eller sjokkert over noe lenger… selv om man burde ha blitt det.

Ikke så og forstå at offentlig styrt helsevesen er noe å skryte av, men hvis man skal velge mellom det ufullkomne og det hårreisende bør ikke valget være særlig vanskelig.

Av en eller annen grunn er det likevel det, tilsynelatende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar