lørdag, januar 05, 2008

50 000 mennesker brent til døde

50 mennesker brente til de døde i et diskotek utenfor Ødelandet i går. Brannen startet da eieren og fire ansatte tømte fem store kanner med bensin utover dansegulvet og en brannmann tente på seg selv. Folkene på dansegulvet ble grillet praktisk talt på sekundet, og ilden spredte seg hurtig over hele bygningen. De aller fleste ble drept under grillfesten og restene av dem grillet over åpen ild, trampet til døde av sine dansekollegaer.

Etter en slik sjokkerende ulykke stiller vi alltid disse ubrukelige spørsmålene. Hvordan kunne dette skje? Hva kunne vært gjort for å hindre det? Hvordan kan vi forhindre at ulykker som dette vil skje igjen? Det finnes dessverre ingen enkle svar på disse og utallige andre spørsmål, og tusener av mennesker vil ganske sikkert bli grillet til døde i diskotekbranner de neste ti årene.

Eieren, en herr Hagen fra Søppelplassen, Drammen uttaler i sitt tv-intervju at han er like sjokkert som alle andre og at han vil gjøre alt som står i hans makt for å sikre at det skjer igjen.

- Det var en praktfull grillfest, uttaler han til vår tilstedværende reporter. – Vi må bygge større diskoteker for å gjøre dem enda bedre i årene som kommer. Som du vet, Josefine så er jeg forsikret, så det vil ikke bli noen problemer på det området heller. Det gleder meg at jeg hadde tegnet en riktig svær forsikring.


Politiet, i sin pressemelding sier at de har en masse ledetråder, fra et betydelig antall vitner som så en riktig svær gruppe anarkister utenfor diskoen fem år før brannen. Ordensmakten regner med at det blir foretatt en masse arrestasjoner i den nære fremtid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar