lørdag, oktober 24, 2009

Livsfarlig og livsfiendtlig veibyggingspropaganda tilbakevist

En ny rapport fra Transportøkonomisk Institutt slår fast det selvfølgelige, det alle vet stemmer innerst inne: Økt veibygging fører til økte CO2-utslipp. Alle vet også at det fører til økte naturødeleggelser.

En rapport SINTEF laget på oppdrag fra Opplysningsrådet for Veitrafikken!!! i 2007 prøvde utrolig nok å hevde det motsatte. Der var det helt klart sterke krefter fra et samlet maktapparat med i bildet.

I den nye rapporten får man servert en del helt elementære sannheter: Økt veibygging er skadelig, på mer enn en måte. Veibygging er generelt sett skadelig. Jo mer veibygging vi gjør jo flere biler vil komme og fylle dem opp. Dette har vært klart i flere tiår. Det er ganske så utrolig at rapporten fra SINTEF har fått stående tilnærmet uimotsagt så lenge. Det er enda mer utrolig at Liv Signe Navarsete brukte den i grunnlaget for diskusjonen om ny transportplan, en transportplan som med rette ble karakterisert som en vandrende katastrofe allerede fra den ble offentliggjort.

Det har blitt bygget altfor mange veier, både her i landet og i resten av verden. Det bør ikke bygges en eneste en i tillegg til de som finnes i dag. Tvert om, en bør la mange, selv på kort sikt gro igjen, og la naturen gjenerobre tapt land. Det er på tide at uviklingen begynner å gå i motsatt og riktig retning.

5 kommentarer:

 1. Godt! Gjør om alle dagens veier til sykkelstier, og ansett alle i bil- og veiindustrien på NAV-midler som gratis sykkelreparatører langs sykkelstiene.

  SvarSlett
 2. Anonym3:42 a.m.

  Det er noe av den samme strategien som oljeindustrien bruker meg CO2-rensing. Utsiktene til lønnsom CO2-rensing virker vel fjernere og fjernere. Men det lot "oss" fortsette som før i noen år ekstra. Og det tror jeg var målet.

  SvarSlett
 3. Det var garantert målet. De driver med sine røyk og speil, for å distrahere folk fra åpenbare sannheter, og det virker.

  SvarSlett
 4. Anonym9:32 p.m.

  Det absurde er jo at det store flertall stemmer på de flotte ordene om miljø og klimaansvar, uten å fatte den ringeste interesse for å følge opp hvordan det faktisk går, hva deres folkeforførere faktisk gjør... Måtte nettopp deres hus blåses ned av Den Store Stygge Ulven, aka Naturen.

  SvarSlett
 5. Vel, alles hus kommer til å blåse ned, men jeg er enig med deg og ønsker defintivt folkeforførere og hjernedøde følgere alt ondt.

  SvarSlett