torsdag, august 07, 2008

Hva skal til?

FRPs sentralstyre meiet ned uskyldige demonstranter utenfor Stortinget tidligere i dag. Siv Jensen, Per Sandberg og de andre tok fram maskingeværene sine og plaffet løs. Blodet fløt i gatene, og folk døde i hopetall. Forferdede tv-seere kunne følge det hele direkte i nyhetene.

Reaksjonene i det politiske miljø og hos deler av opinionen har vært hard. Fordømmelsen har vært nærmest enstemmig i redaksjonene hos alle norske webaviser.

- Man gjør simpelthen ikke slikt, sier Statsminister Jens Stoltenberg fra AP. – Man skyter ikke ned folk bare fordi de er uenig med en. FRP må lære seg politiske spilleregler. Jeg er overbevist om at det norske folk vil reagere på dette, at de endelig vil straffe FRP for deres menneskefiendtlige politikk. Hvis ikke de vil straffe dem for dette så kan man begynne å lure på hva som skal til, hvor langt FRP kan gå før folk reagerer.

Siv Jensen derimot hadde en ganske annen holdning til det hele.

- Dette er bare enda et ondsinnet angrep på Fremskrittspartiet, sa hun i en sint kommentar. – De andre politiske partiene gjør hva som helst for å mistenkeliggjøre oss. Denne gangen gikk de så langt som å pusse uønsket fattigrask og sosialklienter i fillete klær på oss. Vi hadde simpelthen ikke annet valg enn å gjøre kort prosess. Jeg er overbevist om at velgerne våre vil gjennomskue dette åpenbare falskspillet og ikke vil la seg lure av sosialistenes propaganda, av deres patetiske forsøk på å stille oss i et dårlig lys.

En politisk meningsmåling, utført bare to timer etter hendelsen viser en to prosents oppgang for FRP. Den eventyrlige fremgangen de har hatt i det siste ser ut til å fortsette langt inn i himmelen.

En velger som ble intervjuet utenfor stortinget tidligere i kveld hadde dette å si.

- Når skal de andre partiene slutte med å slenge dritt på FRP og velgerne deres? Jeg har stemt FRP i to valg nå og vil fortsette å stemme på dem. Vi trenger nye koster i regjeringsbygget og jeg ser fram til at Siv blir statsminister. I dag så vi enda et eksempel på hvor handlekraftig hun er. Jeg er overbevist om at hun vil gjøre en enda bedre jobb som landets leder. Norge som nasjon trenger folk som Siv.

12 kommentarer:

 1. Jeg for forstår frustrasjonen mange føler over FRPs fremgang, og tror at løsningen er å ta FRP som man tar alle andre motstandere: med argumenter.

  Det er grunner til at dette vil være smertefullt for særlig arbeiderpartiet. For det første mener mange at FRP faktisk påpeker enkelte reelle svakheter/dumheter som er innebygd i dagens system.

  Skal man diskutere saklig, er man nødt til å tørre å ta disse diskusjonene også, og det forstår jeg godt er smertefullt - ikke minst fordi man kanskje vil måtte omorganisere offentlige enheter hvor AP står sterkt. Du kødder liksom ikke med jobben til kjernevelgerne dine.

  Jeg tror ikke man kommer utenom de saklige diskusjonene. Nå har man forsøkt å avfeie ethert tilløp til saklig diskusjon med disse FRPerne, og det har ikke virket som man hadde planlagt.

  * Å tie problemene i hjel har man ikke lyktes med
  * Å hetse motstanderne til taushet har heller ikke virket

  Jeg mener med andre ord at AP står i en vanskelig situasjon.

  Er det slik at FRP syter mer, og har mer hell med å syte, når de kritiseres enn andre partier? Ikke nødvendigvis. Men om så var tilfelle: burde man da spille ballen nøyaktig der FRP er best?

  SvarSlett
 2. Til Milton Marx:

  Jeg har brukt saklige argumenter.
  Det er jo den letteste sak i verden å rive Frp-politikken i filler med argumenter; da dette parti har en politikk som ikke henger på greip.
  Men hva hjelper vel argumenter mot føleri og sutring?

  SvarSlett
 3. En fiksjon som kan bli realitet?

  En ting er i hvert fall helt bombesikkert, og det er at det blir enda mer svelt-ihjel med FrP i regjering for alle som befinner seg på en eller annen offentlig "velferdsordning"!

  Ikke ulikt din fiksjon så bruker FrP svelt-ihjel-taktikk for å kvitte seg med brysomme, fattige og sjuke.

  Og skulle man med FrP havne på sjukeheim, blir kostholdet piller som sløver ned, - iflg. flere historier i media nylig fra kommuner styrt av FrP.

  SvarSlett
 4. Jeg synes som kjent folk har grunn til å klage. Jeg synes alle de andre partiene har sviktet kapitalt og har gjort det lenge, og kan sies å være ansvarlig for frps fremgang, fordi folk er luta lei å bli køddet med. De såklate velgerne burde ha reagert langt harderer på alle løftebruddene og all korrupsjonen vi ser. De burde ha begynt å tenke.

  Denne lille saken kom dog til meg fordi frps velgere ikke ser på på frp med samme harde øyne. Frp og deres medlemmer kan foreta seg hva som helst, uten at deres velgere reagerer. De innser ikke at situasjonen vil bli enda verre med frp, at alle de tingene som er galt med dagens samfunn vil bli enda verre. Medlemmer og tilhengere skaper en slags kultlignende tilstand.

  Og ja, scenarioet som ble beskrevet er slett ikke usannsynlig.

  SvarSlett
 5. Anonym4:45 a.m.

  Hahaha! Usannsynelig scenario såklart, men immitasjonen av Siv Jensen var konge!

  SvarSlett
 6. Takk, men hvorfor er det usannsynlig, i hvert fall i fremtiden, når hun er statsminister? Det vil bli skikkelig forkvaklede tilstander da, i enda større grad enn i dag, og gatene kan utmerket godt flyte over med blod. Frp er et lov og orden parti, til de grader, og vil ikke tillate at fattig og fillete sosialklienter forsøpler gatene. De vil slevsagt bruke politiet, maktens bøller og bødler til å rydde opp.

  Saklige argumenter hjelper ikke.
  Folkeopplysning nytter ikke.
  Ingenting nytter.
  Hva skal til?

  SvarSlett
 7. Anonym8:58 a.m.

  FRP er et kvalmt parti på mange måter, men de har stor respekt for rettsstaten og for demokratiet - og ville såvidt jeg kan se for meg aldri, aldri skyte ned demonstranter.

  SvarSlett
 8. Jeg ser at du har blitt lurt et stykke på vei også, det er sikkert. Mange blir det, enda flere enn de som stemmer på dem.

  SvarSlett
 9. Jeg tror det koker ned til dette:

  Folk er så drittlei av supperådet at en ønsker forandring.

  Frp kan kanskje gi forandring.

  Frp får mye stemmer.

  Frp kommer i regjering.

  Nå er det ikke så sikkert at forandringen blir stor. Og om den blir det eller ei, tror jeg neppe folk vil rope hurra okke som. Frustrasjonen vil nok heller gi seg utslag i en ny runde med supperådet, og så har vi det gående igjen.

  Politikerforaketen øker.

  Valgdeltakelsen blir redusert.

  Folk er enda mer drittlei.

  Og det er - når alt kommer til alt - ikke den verste utvikling. Nod, nod, know what I mean?

  SvarSlett
 10. Det viktigste, som sagt er at alt det som er ille med dagens samfunn blir enda verre.

  Det KAN gi positive utslag på lenger sikt. På en annen side kan det ødelegge så mye at det ikke blir noen vei tilbake.

  SvarSlett
 11. Jeg trodde du ønsket det :)

  Ingen forandring - virkelig forandring - kommer gjennom det etablerte system.

  SvarSlett
 12. Jeg ønsker det, men jeg ønsker også at folk flest, at alle skal vokse og tenke og handle på egenhånd, uten forhåndsprogrammering.

  Sann forandring kommer alltid utenfra et gitt system. Folk må leve på utsiden eller utkanten av systemet for å ikke bli fanget av det. Et gitt system kan aldri - aldri reformeres. Det er to muligheter. Enten består det eller bryter sammen. Dagens system bør forsvinne som den dugg for solen, som den gifttønnen det er.

  Men med frp, som sagt, som understreket blir det bare enda mer av det samme. Samme med nazistene også, forøvrig. De og frp er de ultimate status quo bevegelser.

  SvarSlett