fredag, januar 04, 2008

Kirke brent ned til grunnen av Black Metal musikere

Dagens radioreportasje og dansekonkurranse (til lyden av brennende ved):I vår serie av kirkebranner…

Øh, i vår serie om kirkebranner intervjuer vi i dag en bekymret mor og en helvetes bekymret prest.

Kirken hadde stått der i evighet. En eller sinnssyk konge eller pave hadde fått den bygget en eller annen gang på midten av det tolvte århundre (kristelig, vestlig tidsregning). En hel masse mennesker hadde besøkt kirken og tatt sitt søndagsbad der. Nå er det bare rykende ruiner tilbake. Himmelen gråter denne dagen (selv om det egentlig er oppholdsvær).

De pene små murhusene i nærheten er dekket av røyk. Man kan til og med argumentere med, hvis man er snill at en helvetes smog dekker landsbyen.


- Min mor ble født i denne kirken, sniffer Fru Født. – Alle barna mine, vel, nesten alle ble døpt og tok sitt første morgenbad der. Nå har alt blitt svidd, ikke sant?

- Hva med grillfesten, Fru Født? Spør vår utskjelte reporter.

- Grillfesten var vel ok, antar jeg, sniffer Fru Født. – Man kan til og med hevde at den ble for mye av det gode. Men slik kan det gå på enhver grillfest, antar jeg.


Presten kan knapt holde tilbake sorgen der han står som fastfrosset nær den gjenværende steinmuren. Stanken av svidd kjøtt henger tungt i luften. Øyne renner og tårer flommer.

- Det er som jeg alltid sier, sier presten. – Guds veier er ikke bare uransakelige, men også fullstendig ubegripelige for folk flest.

Han stopper opp litt, før han fortsetter.

- Vi må gjøre vårt beste for å forstå de stakkars sjelene som har utført denne udåden. Det finnes mange svarte får i Guds flokk, og de kommer vanligvis fra dårlige hjem eller de har møtt de gale folkene eller rett og slett hatt et hardere liv enn oss andre. Vi må lære dem å respektere grillfesten og vårt samfunns sunne verdier i tidlig alder. På den måten er jeg sikker på at selv de mest klumpete frøene før eller senere vil vokse seg store og friske.


Vitner observerte ganske så mange Black Metal fans rundt kirken for noen dager siden og politiet søker etter dem med all den energien de kan oppvise. Dessverre så ser det ut til at de er totalt umulig å finne noen steder. Faktisk så kan det sies at de rett og slett har forduftet fra Jordens overflate.Likte du denne artikkelen? Vær da vennlig og svi til, og gi oss din mangel på mening.

Men tro ikke at vi vil ansette deg av den grunn. Våre journalister er så glimrende at vi vil nok ikke søke etter rekrutter på en god stund. Det vil nok også bli en stund til du blir invitert til den årlige grillfesten, spesielt etter dette, men fortvil ikke, det kan komme en fullstendig uventet invitasjon før du aner det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar