mandag, januar 14, 2008

Synd at de bommet

Jonas Gahr Støre, en viktig representant for NATO, invasjonsmakten i Afghanistan overlevde noe som så absolutt kan ha vært et attentat rettet mot han i går. Det er litt synd. Han kan ikke helt sammenlignes med tyskernes Terboven i Norge under annen verdenskrig, men sammenligningen halter ikke så mye i mine øyne, selv om Jonas bare var på besøk. Han har helt klart vært en av de mest aktive i regjeringen når det gjelder å støtte norske soldaters deltakelse i okkupasjonsmakten. Det ville ha vært et ikke helt ueffent scoop for opprørerne hvis de hadde klart å ta han av dage.

Og det ville ha vært en krigshisser mindre.

Nå klarte de visstnok å kverke en norsk journalist, men det er ikke riktig det samme, selv om norsk presse så visst har vært på sitt mest bevisstløse i dekningen av konflikten, enda mer enn ellers.

Norge er i krig og ganske så klart på gal side. Nå må det jo sies, slik det ofte er i disse dager, at partene her fortjener hverandre, at ingen er bedre enn den andre, men det unnskylder ikke NATOs nakne aggresjon, et svært så tilbakevendende tema de siste ti årene. «Vi» er de slemme. En urett unnskylder ikke en annen.

Pell deg hjem, Jonas og ta de tamme morderne dine med deg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar