søndag, januar 07, 2007

Sentrum

En liten snutt om de såkalte sentrumspartiene.

De skryter faktisk av det. Krf, V og Senterpartiet skryter faktisk av sin plassering i det såkalte politiske sentrum. Nå påpeker jo folk i senterpartiet ganske riktig at den gamle høyre/venstre-aksen er død, hvis den noen gang har levet. Men navnet deres, det de kaller seg selv sier vel ganske mye, hvis ikke alt.

Hvem ønsker å være i sentrum meningsmessig? Det er jo ettersigende gjennomsnittet av alle holdninger, og i hvert fall i vårt samfunn, om ikke alle et skikkelig hjernedødt ståsted. Men slik er dagens samfunn. Slik har verden blitt. Istedenfor å strekke ut i alle retninger så er tyngdepunktet på mange ting i dag... i sentrum. Hvis man er utenfor sentrum og har sine meningers mot, slik alle bør ha eller burde hatt, havner man i trøbbel. Man blir gjerne sett ned på, og det som verre er. Så de fleste trekker mot midten, og der blir de. Som frosne statuer stirrer de på verden med sine blinde øyne.

Alle de politiske partiene på stortinget, alle politiske partier, punktum, er i sentrum, og de trekker mot et ørlite tyngdepunkt i midten, mens de ignorerer og ødelegger verden, men ikke alle skryter av det, slik som Krf, Sp og V.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar