søndag, januar 07, 2007

Det går alltid et tog

En liten kuriositet:

Togruten Oslo-Stockholm ble gjenåpnet i dag etter å ha vært nede i to år.

Det er egentlig helt utrolig at den ble nedlagt. Det viser hvor lite både norge og sverige satser på jernbanen, til tross for alle de pene ordene om såkalt kollektivtrafikk i partienes programmer. Det er fortsatt en stemoderlig behandling. Reisetiden vil faktisk bli lenger enn tidligere.

Noe som hører med til historien er jo at nsb har støttet flyene de siste årene, med sin stemoderlige behandling av passasjerne, blant annet med en dobling av sovervognprisene. Dette er dessverre helt typisk.

Det er fullt mulig for tog å konkurrere med flyene i reisetid, spesielt med tanke på de sinnssyke restriksjonene og kontrolltiltakene man må igjennom på flyplassene i disse dager. Reisetiden Oslo-Trondheim og Oslo-Bergen osv kan lett komme ned i halvparten av dagens med en satsing som ikke behøver å overstige prisen på veibygging rundt oslo alene de siste tjue årene. Hvis man sluttet å bygge tolvfelts motorveier, og satset penger der de bør satses for en gangs skyld, kunne man endelig få et brukbart togtilbud.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar