søndag, januar 07, 2007

Utslipp

I dag ble det kjent at 56000 liter gassolje har lekket ut i sjøen fra en tank på Norske Shells importanlegg i Risavika i Tananger sør for Stavanger. Det ble rapportert om diesellukt fredag, men Shell, etter eget utsagn fant ingenting. De vimset rundt til i dag før de endelig oppdaget et sprukket rør. Brannvesenet har holdt på å rense området siden i går, men sjøen forble full av olje, like full som i går. Det bare strømmer ut. I løpet av dagen er over 40000 liter samlet opp, men det monner rett og slett ikke.

Media, i kjent stil, rapporterer at «lekkasjen ikke skal ha forurenset mye». Hvilke kriterier de bruker for å komme med en slik uhyrlig uttalelse er ukjent. Fornektelsen og dekkoperasjonen ble tidlig satt i gang også denne gangen. Etablerte krefter fortsetter å hevde at slike utslipp, ikke engang mange, over lang tid ikke er skadelige for livet på kloden. Men livet på planeten dør sakte men sikkert og alle kan lett se det, og det er på tide de som står bak slutter å forgifte oss, og forandrer sine liv og handlinger totalt.

Som en gammel dame sa, lett (eller tungt) ironisk i forbindelse med den såkalte miljøvernkonferansen i bergen i 1990: «Vi har bare en klode. Hvis vi hadde hatt en til, så kunne vi overlatt den andre til svina, men vi har ikke den muligheten».

1 kommentar:

  1. Anonym6:18 a.m.

    Burde Denne feige Amos Keppler stilles foran en mur og skytes? Så absolutt.

    SvarSlett