fredag, august 21, 2009

Organisert umenneskelighet

Behandlingen norske myndigheter gir Zarife Kashtanjeva og også familien hennes er bent fram umenneskelig. Det er få andre ord som passer, og de andre ordene er enda mer negative. Barna hennes får bli, men hun blir utvist fordi hun ifølge myndighetene skal ha brutt noen lover og regler.

Dette viser med all mulig tydelighet hele den norske innvandringsdebatten i et nøtteskall. For å tekkes Rasistpartiet og de som sokner dit har de fleste andre partiene blitt nesten like ille. Det er vanskelig å finne sterke nok ord om dette, om hele situasjonen som har blitt skapt på grunn av unnfallenheten den norske offentligheten har vist ovenfor rasistsvina de siste tjue årene.

Er det rom for menneskelighet i dagens samfunn overhodet? Det er nokså klart at svaret på også det spørsmålet blir veldig, veldig negativt.

Dette er så langt vi har kommet. Å se på Dag Terje Andersen fra AP forsvare utvisningsvedtaket gjør meg kvalm, og også å lese begrunnelsen for utvisningen. «For å ta hensyn til barna reduseres utvisningen/forvisningen fra fem til to år». Så veldig, veldig nobelt.

Igjen blir tilfeldige ofre skadelidende for politiske hensyn, for svake og ryggløse politikere og forvaltere. Den giftige vinden som blåser over norge blir sterkere.

Et kriterium for å få jobb i forvaltningen og bli valgt som statsråd må helt klart være, som vi stadig får demonstrert, i mange forskjellige saker en skrikende mangel på følsomhet, empati for andre mennesker.

2 kommentarer:

  1. Jeg får en ekkel følelse av at her er det noen i departementet som har bestemt at det skal settes et eksempel. Etter alt vi har hørt om rans- og voldtektsmenn som får bli i landet, velger de å utvise en ung dame som tilsynelatende ikke har gjort en flue fortred, annet enn å "bryte" noen byråkratiske regler. Det finnes ingen rettferdighet i denne utvisningen, ingen vil lide hvis hun får bli.

    Jeg leter etter logikken i dette, men finner den ikke. Alt jeg sitter igjen med er kvalme.

    SvarSlett
  2. Ja, det finnes ingen logikk her, med mindre man ser det hele i sammenheng og tar hele den kvalmende og rasistiske norske innvandrerpolitikken med i betraktning.

    SvarSlett