tirsdag, mars 20, 2007

Farlige terrorister?

Flygere og kabinansatte hevder at de blir provosert, ydmyket og mistenkeliggjort hver eneste gang de går gjennom sikkerhetskontrollen på en norsk flyplass, noe som gjerne skjer flere ganger daglig.

Velkommen etter, sier jeg. Vi hørte ikke et pip fra dem når vi sivile passasjerer begynte å klage høylydt over terroriseringen vi ble utsatt for etter at de nye «sikkerhetsreglene» ble innført, innført for å tekkes våre krigerske allierte, og for alle lands myndigheter føler en hysterisk trang til å gjøre «sitt» i «Kampen Mot Terror».

De av oss som er noenlunde oppegående, som bruker hjernen til å tenke med, skjønte hvor det bar hen lenge før de nye såkalte sikkerhetsreglene ble innført på norske flyplasser. Vi hadde enten trent (ganske så ufrivillig) i utlandet eller vi kan se at en spade faktisk er en spade. Blant mange grunner på grunn av de mange arrestasjonene og overgrep fra politiet og overvåkningstjenesten nylig, (blant annet av en mann med walkman på toget). Med mindre man tenker på den vedvarende kampen vestlige myndigheter fører mot sine egne innbyggere, og intensiverte etter 11. september 2001 så finnes det ingen Kamp Mot Terror. I den grad ordet terrorisme har en mening overhodet, så er myndighetene og deres ivrigste vaktbikkjer terroristene.

Med andre ord: Det hele dreier seg om propaganda, et spill tyrannene spiller for å rettferdiggjøre de økte «sikkerhetskontrollene».

Så, en privilegert gruppe får smake bjerkeriset for en gangs skyld, og de skriker opp, og etter mye om og men gjenvinner de sin privilegerte status. Uten at de sier et ord mot det som virkelig betyr noe i den saken: Den negative spiralen verdens demokratier går, fra galt til verre, fra et skjult tyranni til et åpenbart, fra en illusjon om frihet til stadig strammere tøyler, stadig mer inngripen i folks liv, både fra offentlige og private myndigheter, både fra regjeringer og multinasjonale selskaper.

En utvikling som folk flest heier videre, uten engang å reflektere over det de mister, over hvor mye de allerede har mistet, over hvor lite, hvor uendelig mye det gjenstår for oss alle å miste.

Se nå for deg menneskene som går gjennom kontrollpostene både på flyplassene og andre steder i dagens verden. Erstatt det bildet du har i hodet av tobente, påkledde dyr med firbente ullproduserende og brekende vesener…

Og alt blir uendelig klart.

6 kommentarer:

 1. "Kampen mot terror" brukes i økende grad som et påskudd for å kontrollere, styre, og overvåke eget folk. Og det skjer over hele verden. Det pussige er at folk flest biter på denne løgnen.

  SvarSlett
 2. Anonym9:04 a.m.

  Sensur er en forutsetning for indoktrinering.

  Vær så snill, Dette er gym for hjernen.Se på dette som isbading , du blir herdet.

  Det andre område er kunnskap om hvordan en psykologisk gruppedynamikk kan påvirke og forstyrre politiske beslutningsprosesser. Også på dette område har amerikansk politisk psykologi gitt interessante bidrag. Irwing Janis har i sin studie fra 1972, "Gruppetenkningens ofre", vist hvordan beslutningsprosesser på høyt politisk nivå kan bli fordreid av det fenomen han kalte gruppetenkning, og som består av: Overdreven tro på egen kompetanse og dømmekraft, "et lukket sinn" overfor andres oppfatninger, unnlatelse av å søke supplerende informasjon, uvilllighet til å revidere tidligere fremsatte meninger og et emosjonelt press henimot at medlemmene av gruppen må være enige. Sterke personer i en gruppe kan uten formelt lederskap via ubevisste mekanismer oppnå en autoritet som gjør dem i stand til å dirigere gruppens meninger.

  Dette skaper i sin tur en selvsensur som til slutt fører til at avvikende meninger ikke blir fremsatt i det hele tatt. Janis anvender planleggingsgruppen som president Kennedy etablerte forut for den mislykkede invasjonen i Grisebukta på Cuba som et skoleeksempel på en beslutningsprosess som endte galt. Årsaken var nettopp at den overvurderte egen innsikt, unnlot å sjekke informasjon mot andre kilder og skapte et sterkt ubevisst krav om enighet.

  I ettertid har en så kunnskapsrik person som Arthur Schlesinger jr. innrømmet at han mot bedre vitende ga etter for slikt press. Det sies at Kennedy lærte av dette mistak og at han derfor under den alvorlige Cubakrisen i 1962 sørget for å ha sin bror Robert Kennedy som "djevelens advokat". Senere studier har gitt støtte til Janis' teorier.

  We need a cognitive approach to Islamism by conceiving it as a totalitarian ideology.

  A clear and full internalization of the fact that Islamism is an ideology and not a religion will purify the whole question from a variety of difficulties. In many ways, Islamism is like an octopus. We have to aim directly at the head in stead of wasting our time and energy to deal with the complicated body.

  Oddvar Stenstrøm står iveien for advokat Abid Q.Raja og
  "må av skjermen" fordi han vulgariserer muslimdebatten. Aftenposten 5 mars)
  Enhver muslim som skal ha noen autoritet som muslim må forfekte at Islam står for overlegne og siviliserende verdier. Om han ikke gjør det,opphører han å være aktiv muslim.
  Enhver kafir som bekjemper forestillingen om islam som
  "løsningen",er en fiende av islam og må som sådan bekjempes. Såfremt muslimen ikke gjør dette aktivt,opphører han å være en god og sann muslim.
  Rajas forsøk på å yrkesforbud av Stenstrøm på tv er en oppvisning av disse to prinsippene og en markering i det islamske miljøet i Norge at han er å betrakte som en av de ledende muslimske personligheter. Det er utallige former for Jihad.

  Islamiseringen av kulturen i Palestina skyter stor fart om dagen;siden 1 des 06 er 45 internettcafeer på Gaza vandalisert og på mandag 5 mars skjedde det også noe oppsiktsvekkende. I 1989 gjorde arabiske intellektuelle en kjempejobb med å samle palestinske folkeeventyr til en 400 siders antologi,utgitt på engelsk dette året.Helt åpenbart var de palestinerne som hadde gjort dette arbeidet,lykkelige over å kunne bidra til en autentisk berikelse av den palestinske identitet og kulturhistorie.Men dette stoffet passet ikke Islamistene og de har krevd boken inndratt fra skolebibliotek og makulert for uhøvisk språk.
  Her skal det nå utover året bli interessant å se om Hamas-fansen på venstre,som også lanserer seg som champions for ytringsfrihet,velger å tie eller om de sender ut lederartikler om demokratiets forfall under det palestinske Muslim Brotherhood,Ikhwan? Rajas hatkampanje mot Stenstrøm er en annen gren av det samme treet; her skal det islamiseres.

  Når en ser på stilen i Intifadaen i København: branner i gata,sette fyr på private bilder som overhodet ikke har med noe å gjøre,steinkasting,etc så er inspirasjonskildene Gaza,Muhammed-protestene og Intifadaen i Paris,med andre ord en blanding av streetfighting anarkisme og elementer fra militant islam.Og hvorfor skulle en forundres over at de "autonome" bruker disse metodene da den offisielle "venstresida" i Norge dyrker dette?I en 2 siders artikkel i Klassekampen 12 feb spørres det: Er islam vår tids bolsjevisme? Det globale Jihads vandalisme i forbindelse med karikaturtegningen ble jo forsvart av det norske "venstres" kloke hoder i retning: vi får som vi fortjener for vi har ikke oppført oss politisk korrekt overfor Muhammed,altså må vi se på forståelse på gatebrenning i Damaskus,Beirut og Pakistan. En kan si det
  slik at det offisielle venstre har laget en tankekultur som for anarkist-autonome etterhvert framstår som helt naturlig og organisk. En må være ganske sløv for ikke å se modellene for kravallene i København og en må også være sløv for ikke å forstå at dette bare er begynnelsen.Den neste franske Intifadaen vil bli utkjempet med håndvåpen og bomber og erfaringene vil bli overført til andre metropoler. Når alt dette er sagt; vilke idioter de danske politikerne som demonstrativt kriger mot ungdommen.

  SvarSlett
 3. ER totalt enig her!

  Gruppetenkning er dessuten, som Thomas Andrè påpeker, en viktig faktor i hvorfor ting feiler. Men manipulering av gruppetenkning er kanskje den største trusselen.

  SvarSlett
 4. #thomas andre
  Dette var en så gjennomarbeidet kommentar at den fortjener et eget innlegg. Lag et innlegg om dette.

  SvarSlett
 5. Jeg synes ikke "thomas Andre" sitt innlegg er noe godt. Mulig jeg misforstår, men jeg er ikke engang sikker på om thomas andre er thomas andre og slett ikke det han linker til. Det med gruppetenkningen er ok, men egentlig en selvfølge. ellers er det typisk høyre/konservativt tankegods der.

  Det er også klipping og liming, og har lite å gjøre med det originale innlegget, noe som gjør at jeg får veldig lyst til å slette det.

  I tifelle dere lurer så har jeg også sett det på "revolusjonens røst".

  SvarSlett
 6. Det er en tulling som pleier å linke til sosialistiske sider, mens han lirer av seg klassisk høyre tankegods og propaganda. Dette kan utmerket godt være han eller en annen i den samme gjengen. Han likner veldig mye på en idiot jeg har hatt på korte besøk her før. Men han slipper unna denne gangen, under tvil.

  SvarSlett