torsdag, februar 15, 2007

Mine oppriktige gratulasjoner

Så er det bare å gratulere regjeringen med at de nok en gang har klart å erte på seg krigshisseren USA, å vekke kjempens vrede. Både NATO-representanter og President Bush personlig har minnet om «plikten» hvert enkelt medlemsland har til å stå fullt og helt bak alliansen, noe som i praksis betyr å støtte diverse gamle og nye invasjoner og torturaftener med både soldater og «moralsk» støtte.

Som ventet ble regjeringens tidligere vedtak om å ikke sende flere soldater til Afghanistan ganske så raskt omgjort. Det ble vedtatt å sende 150 flere av dem til å støtte invasjonshæren der. Mange avskyr SV enda mer enn før fordi de helt åpenbart har kastet sine prinsipper på båten (her også), og jeg må nok si meg enig der. Men la oss ikke glemme i vår meget korrekte vrede at SV rent faktisk er det eneste av de større partiene her i landet og på Stortinget som overhodet kan beskrives som NATO-kritisk. Programformuleringen deres om at norge bør melde seg ut av NATO er fortsatt minst like fornuftig som før. Bare så synd de selv ikke følger det lenger. Dette var ingen seier for dem, men nok en spiker i kisten i en serie av deres tidligere og kommende nederlag. I klassisk nytale er det utrolig nok noen i SV som fremstiller dette som en seier, fordi soldatene ettersigende bare skal brukes i Kabul, et totalt urealistisk ståsted.

Sannheten er at norge støtter et av verdens farligste land, og en allianse som forlengst har blitt en uhyggelig, aggressiv kraft i dagens verden. En eneste norsk soldat i landet er en for mye.

En kamerat av meg sammenligner de norske soldatene i NATOs invasjonshær med frontkjemperne under andre verdenskrig. Det stemmer ikke helt, etter min mening, men det er så nær sannheten, så treffende at det i hvert fall bør nevnes, bør ropes ut fra hustakene. Både frontkjemperne av i går og i dag støtter åpenlyst tyranniske krefter. Er norske militære det minste bedre enn sine kollegaer i andre land? Slevsagt ikke. De er noen svin alle sammen. Kall en spade en spade.

Hva gjør norske soldater i Afghanistan? Hva gjør noen fremmede styrker der? Det finnes intet, absolutt intet fornuftig svar på det spørsmålet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar