søndag, februar 25, 2007

En skikkelig gladnyhet

Norske kirkebygg er i forfall, ja faktisk i slik grad at bare for det som blir beskrevet som akutt vedlikehold er nødvendig med 8 - åtte - milliarder kroner, ifølge Kirkelig Arbeidsgiver- og Interesseorganisasjon. Bygg- og anleggsjef i Kirkelig Fellesråd Torbjørn Borgen går så langt som å hevde at løse steiner er en fare for forbispaserende. En skikkelig sleip måte å be om penger på, spør du meg.

Min holdning kommer sikkert ikke som noen overraskelse: La dem forfalle og falle ned. Hvis man virkelig frykter at liv kan gå tapt, så river man kirkene. Man river dem til det ikke finnes stein tilbake på stein. DET er en god investering i fremtiden.

Disse stygge bygningene har skjemmet norge i tusen år og det som foregår inni dem har ødelagt store deler av den norske befolkningen like lenge. Ressurser har blitt brukt til slike og andre bautabygg, og viktige gjøremål har blitt utsatt og forlagt på grunn av denne kollektive sinnssykdommen. Det minste lille sted eller bygd har sin egen hyllest til dette vanviddet. Tusen år er tusen år for lenge. La det ende her. Det er på høy tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar