mandag, desember 25, 2006

frp koden

BTW å knekke frp koden er ikke vanskelig. Det er i all hovedsak to forhold som gjør seg gjeldende:

1. Folk flest er idioter. Eller de oppfører seg gjerne som idioter. Et godt eksempel er drosjesjåføren i Bergen som var fremtredende medlem og ikke hadde lest partiprogrammet. Og som endelig meldte seg ut etter at han hadde lest det.

2. En grenseløs frustrasjon. De forskjellige etablerte regjeringsalternativene har løyet for og generelt køddet med velgerne sine i alle herrens år. Så det er høyst forståelig at folk som overhodet tror på demokratiet blir grenseløst frustrerte og desperate, at de vil flokke seg rundt ethvert parti som blir sett på (av dem) som et alternativ (men som slett ikke er det).

7 kommentarer:

 1. Anonym8:44 a.m.

  Løsningen er vel da å faktisk snakke om frp's politikk, og hva den vil føre til. Men tragisk nok greier ikke de andre partiene det (i stor nok grad) og frp greier å fremstå som en stakkars og mobbet gjeng.

  SvarSlett
 2. Fremskrittspartiet lever nok i stor grad både på dumhet og oppgitthet. Jeg har hørt mer enn en gang, av ellers oppegående mennesker at: nå får de også prøve seg, de andre bare &%#"#& det til uansett.

  En venn av meg, universitetsutdannet forsker sier jevnt: de andre lager bare %&#"#%%, med FrP får vi ihvertfall litt morro før det går totalt til &%¤&###!

  Oppgittheten er vel større enn vettet hos mange.

  SvarSlett
 3. Det er vel ikke noe galt i å ha det litt morro, vel? Ser ikke helt problemet i det med tanke på de partiene og politikerene vi har. Det vi mangler er nok politikere som både er ærlige (=forteller om både positive og negative konsekvenser om ting) og som prater et språk de fleste forstår. Hvis frp fikk slippe til hadde nok noen oppdaget mangelen på noe og kanskje behovet for et nytt parti (eller klarere kommunikasjon fra noen av de andre).

  SvarSlett
 4. De sa noe lignende om Hitler også, faktisk. Mye av det carl ivar har sagt ligner veldig mye på det adolf sa. Nå er jo ikke carl ivar leder lenger, men med de utrenskningene han har foretatt i årenes løp så er alle gjenværende i partiet helt klart veldig carl ivar.

  Thatcher ødela storbritannia enda mer enn det allerde var ødelagt og banet veien for Tony Blair, en enda større fascist. Nei, tilbakeskrittspartiet bør definitivt ikke få en sjanse, selv om jeg frykter at de får det.

  SvarSlett
 5. En jeg vet om hevdet med stor sikkerhet at dersom verden skulle unngå total atomkrig, så måtte vi først oppleve en total atomkrig. Det blir litt sånn med frp også. De tror fremdeles at Stortinget kan makte å endre landet i løpet av fire år. Det er ganske enkelt ikke mulig, enten man er enige med dem eller ei.

  Men for å vaksinere folket mot en ren frp-regjering, må de først oppleve den. Hadde vi kunnet gå til nyvalg etter ett år ville jeg akseptert å gi dem sjansen, men dersom vi må slite med en frp-regjering i fire år tar jeg en liten tur til utlandet så lenge.

  SvarSlett
 6. Anonym2:13 a.m.

  Det er mye desperasjon og frustrasjon som gjør at folk velger Frp, ja. «Alle de andre partiene ser like ut. Jeg velger dem som virker litt annerledes.» De andre store partiene er nesten aristokrater, og side Frp har lagt seg på en usnobbete linje, føler folk at siden de ligner på dem utseendemessig, må de faktisk mene det samme som dem. Ikke en smart slutning, men en forståelig en.

  SvarSlett
 7. De mener de velger et alternativ, men egentlig så «velger» de bare mer av det samme. slik verden er: både forståelig og totalt uforståelig...

  SvarSlett