onsdag, desember 20, 2006

Må bestikkes for å gå i kirken

En god og en dårlig nyhet fra Romerike:

Den gode først: Barn må bestikkes av foreldre og slekt for at de skal delta på skolens tradisjonelle juleavslutning. Det viser hvor lite barn egentlig bryr seg om dette farlige sludderet og setter noen voksnes påstand om at julen er til for barna i det rette lys.

Den dårlige nyheten er slevsagt at foreldrene er så fanatiske at de går til det skrittet å bestikke barn for å gå i kirken. Det viser hvor hjernevasket de har tillatt seg å bli, og hvor langt de er villig til å gå for at barna skal følge i deres blinde fotspor.

Romerikets Blad (i følge dem selv) kjenner til mange tilfeller.

Religionens fangarmer er mange og «sterke». Istedenfor at folk flest feirer livet på den hedenske solfesten natten til den tjueandre, feirer de den åndelige død den tjuefjerde.

7 kommentarer:

 1. Den lokale skolen sendte ut følgende melding (fritt etter hukommelsen):

  "Juleavslutningen feires i år, som alltid, med en tur i kirken. Det vil bli arrangert alternativt opplegg for dem som ikke vil delta."

  Ikke et ord om hva det alternative opplegget er.

  Så kommer det:

  "Vi gjør imidlertid oppmerksom på at den tradisjonelle julefeiringen er en tradisjonsrik og naturlig avslutning for barna som tar hensyn til lokale tradisjoner og styrker det lokale miljø".

  Med andre ord, som forelder så er du vel ikke så kjip at du ikke vil at barnet skal være en del av det lokale miljøet?

  `nuff said!

  SvarSlett
 2. Vi ble alltid truet med at vi måtte gjøre skolearbeid hvis vi ikke gikk i kirken. Men etter å ha gått der i flere år o glidd oss gjennom dritten fikk vi nok, og fortalte læreren at i år, i år blir det skolearbeid på oss.

  Dog, når dagen opprant ble vi bare fortalt at vi kunne gå hjem. :)

  Vi fortalte det til alle slevsagt, og ved neste... korsvei uteble nesten alle ungene fra kirken. Jeg husker det godt ennå. En stor seier mot den kristne overmakten. Det går fortsatt gjetord om oss.

  SvarSlett
 3. at folk går i kirken er ikke noe samfunnsproblem.. å gå i kirken ved julen gir bare julestemning.. tenkt på det ?

  SvarSlett
 4. At folk går i kirken er et enormt samfunnsproblem, ett av de aller største faktisk. Religionen er ett av de viktigste årsakene til at verden er så forskrudd som den er.

  SvarSlett
 5. Og noe så hyklersk som julestemning ønsker ikke jeg at folk skal oppleve.

  SvarSlett
 6. Anonym5:07 a.m.

  På vår skole gikk retorikken i retning en merkverdig todelig i "skolegudjenesten-as-religøs utøvelse" og "skolegudstjenesten-as-kunnskap". Barna kunne kun få fritak for den religiøse delen, og ble derfor tilbudt en "alternativ arbeidsøkt for å oppnå den kunnskapen de går glipp av ved å ikke gå i kirken". Dette er selvfølgelig, som vi vet, hjerterått og eksluderende på en dag som skal være stas og avslutning og kos, og ikke minst viser det en totalt manglende forståelse for hele greia med fritak og nøytral KRL-plan. Grrr.

  Når "økten" kom, startet de med en samtale hvor barna måtte fortelle hvorfor de ikke var i kirka... Altså gjøre rede for hvorfor de er "annerledes".

  Til helvete med dem!

  Hilde

  SvarSlett
 7. Anonym5:08 a.m.

  eh...til helvete med skoleidiotene, ikke barna...

  hehe

  SvarSlett