tirsdag, desember 05, 2006

Israel ønsker å bombe norge

Den israelske ambassaden i Norge fortsetter tradisjonen med angrep på norsk presse og norsk oppfatning av Palestina konflikten generelt. De fortsetter dagens lekse med at konflikten er feilt representert i norsk presse og samfunnsliv, en påstand senest gjentatt av ambassaderåd Aviad Ivri i Dagbladet.

Ja, jeg er enig. Man ser det fortsatt ikke nok fra Palestinernes side. Det er fortsatt et stykke igjen til de mange massakrene den israelske hæren og staten, okkupantmakten utfører mot forsvarsløse sivile blir korrekt og fullstendig rapportert. Antall døde i konflikten siden 2000 er nå rundt 6600, det store flertall av disse Palestinske sivile, og mange små barn.

Ambassadør Miryam Shomrat har kommet med flere hårreisende uttalelser om at disse stort sett har seg selv å takke for dette. Hun og andre har også kalt norge «det mest israelskfiendtlige land i vesten», en betegnelse vi har all grunn til å være stolt av. Dette til tross for at israel også har medløpere med blodige hender her i landet.

Enda en gang, i enda et tilfelle ser vi hvordan religionen spiller sterkt inn i ødeleggelsen av livet og livsglede i verden.

Jeg tror mye av frustrasjonen hennes og den hos israelere generelt her bunner i det faktum at de føler at de ikke kan bombe oss. Alt ville vært mye lettere da. Enten ligger vi for langt unna eller det finnes faktisk en grense for hvor langt de føler de kan gå. Kanskje de har noen menneskelige følelser igjen, selv om det ikke kan være mange.

Vi skal dog ikke føle oss for sikre. Israelske agenter utfører rutinemessig operasjoner over hele verden, også på norsk jord.

7 kommentarer:

 1. Anonym2:26 p.m.

  Jeg skal knekke deg som en lus

  SvarSlett
 2. Israel er en stat som, i likhet med mange andre overgripere, lider av psykopati. De ser verden annerledes. Om det er tro på raseoverlegenhet eller religion (I Israels tilfelle begge deler), så blir resultatet uansett at en ser verden på en annen måte enn resten av verden.

  DET er grunnen til at nyhetsdekningen er "skjev". Verden har gjennomskuet dem.

  Legg merke til taktikken. En prøver å plante memet om at all nyhetsdekning skal være "balansert". Er dette et journalistisk prinsipp?

  Nei, og det har aldri vært det. Den beste journalistikk er svært skjev, fordi den velger side. Og den velger side basert på almenne rettsoppfatninger i samfunnet den springer ut i fra.

  Har fri journalistikk vært balansert i tidligere kriger? (for det er en krig som pågår). Selvsagt ikke.

  Israel bør snart få inn over seg at det er en grunn til at de blir sett på som okkupanter og terrorister. Til nå har de, med USA i ryggen, hatt den luksus at de ikke behøver å tenke FOR mye. Med USAs krigsmaskineri i ryggen, og deres blokkering i sikkerhetsrådet har de kunnet gjøre som de vil.

  Noe som forandrer seg med USAs totale nederlag i Irak. (resultatet av den miseren er med all sannsynlighet ikke bare et amerikansk tap, men et ustabilt land med overgang til sharia lov...og et land sterkt fientlig både til USA og Israel)

  PS Israel har ikke rekkevidde til å bombe Norge, men har operativt ubåter som kan nå stort sett hele verden med krysseraketter. Vi snakker a-bomber her.

  SvarSlett
 3. Det der med a-bomber er viktig. De er fanatikere og disse fanatikerne nøyer seg ikke med å prate, det er sikkert. Det at selv Kåre Willoch får på pukkelen for å fremme jødehat viser hvor langt de har kommet. Han blir dog sett på som en "forræder" fordi han våget å skifte syn.

  SvarSlett
 4. Og det er ikke nok for dem å knuse landet og menneskene de okkuperer. De tåler ikke å bli fortalt at de er tyranner, er Ødeleggere heller. De må ha rett. Deres syn MÅ få støtte hvert eneste sted i verden.

  De må ha en mindreverdighetsfølelse som knapt savner sidestykke og det minsker ikke akkurat uroen.

  SvarSlett
 5. Mindreverdighetsfølelsen kan lett forklares. Jødene har lidd enormt i sin historie, til tross for (eller på grunn av) at de tror de er guds utvalgte folk. De var fanger i Egypt, de var fanger i Babylon, de fikk sitt land knust av romeriket og ble spredt for alle vinder, de har vært hundset gjennom hele sin historie, de gikk igjennom Holocaust.

  Alt dette påvirker nok psyken.

  Men nettopp fordi de selv kjenner til så mye lidelse, kan de ikke tilgis å handle som de gjør idag.

  I virkeligheten er dagens Israel en apartheidstat, en okkupant og til alt overmål en arrogant sådan.

  Jeg har ingenting imot jøder generelt. Jeg skulle ønske at Israel oppførte seg annerledes. Jeg skulle ønske at opposisjonen i Israel tok makten fra de psykopatiske haukene.

  Faen heller, jeg gråt da jeg første gang leste Anne Franks dagbok. Min farfar var i Bergen Belsen for motstandsvirksomhet. Jeg aner derfor gjennom hans historie hvor jævlig ting var der. Og verst var det for Jødene. All sympati for dem!

  Så jeg blir provosert når det å kritisere Israel blir kalt anti-semittisme. Jeg driter i om Israel skulle være befolket av Jøder eller andre folkegrupper. Fakta er fakta. Det de gjør, gjør de med overlegg.

  Det blir nesten dobbelt tragisk når Jødene lar seg selv synke så dypt!

  En Palestiner er imidlertid, og vil alltid være, like mye verdt som en Israeler. Derfor er det nesten umulig å tilgi Israel det de gjør. De burde visst bedre...

  Alikevel er det ikke bare Israels feil. Stormaktspillet omkring dannelsen av staten Israel la opp til apartheid. Det er i virkeligheten hele verdens skam.

  SvarSlett
 6. Anonym2:04 p.m.

  Det er jo flere som mener at mens den populære oppfatningen er at israel styrer usas politikk så er virkeligheten at israel er spydspissen for amerikansk politikk i området. Dermed blir Israel brukt av amerikanske interesser.

  SvarSlett
 7. Jeg tror det er snakk om en vekselvirkning her, om gjensidig nytte.

  Og hele verden taper på det.

  SvarSlett