søndag, oktober 15, 2006

$tasbudsjettet

Jeg skal her i all korthet kommentere det norske stasbudsjettet. Ikke fordi det er særlig viktig, men fordi jeg rent faktisk ønsker å komme med noen få, geniale observasjoner.

De som kjenner meg vet at jeg ser på demokratiet som det snedigste tyranniet i historien, fordi det gir folk en illusjon av medbestemmelse, at deres meninger faktisk blir tatt hensyn til.

Så det er gjentatt.

Den nåværende regjeringen viser her at de er hårsbredden bedre enn den forrige. Fokuset er noe annerledes. Markedsøkonomien er ikke lenger religionen, selv om den fortsatt er opphøyet, noe motvilling som den rette lære.

Miljøvernbudsjettet har en faktisk nedgang. Nå vil noen med rette hevde at penger ikke er alt, heller ikke i denne sammenheng, at miljøvern også kan bli ivaretatt av andre budsjetter, og det blir det jo, selv om de postene er veldig vanskelig å få øye på. Og så lenge forsvarsbudsjettet i det store og det hele beholder sin posisjon, også som ti ganger større enn miljøvernbudsjettet, så sier jo det ganske mye (for å si det mildt) om hva som vektlegges her.

Det hevdes at man tar fatt i «fattigdomsproblemet». Teknokraten Jens gjentar gjerne en av sine mer respekterte forgjengere sine berømte ord om at «nå går alt så meget bedre». Sannheten er at man tar fra de fattige og gir til de rike i litt mindre grad enn de fleste av verdens regjeringer i dagens verden. Det er alt. Å kalle det sandpåstrøing er egentlig en fornærmelse mot sandpåstrøing. Dette skal være og er den best mulige regjeringen for fattige i norge? Fy faen.

Så lenge de ikke gjør noe drastisk med drittsekker som Kjell Inge Røkke, Stein Erik Hagen og de andre griskingene så kan man aldri komme noen vei, det er sikkert. Men Røkke støtter jo AP, så da så.

Men som vi alle vet eller burde vite etter hvert så nytter det fint lite å spille tennis eller bordtennis eller Spillet Om Makten hvert fjerde år, der ballen spretter fram og tilbake og intet skjer.

Tilbakeskrittpartiet, Høyre, Venstre, Krf, de er alle enda verre. Andre som kommer i posisjon vil enten bli like ille eller enda verre enn de korrumperte de erstattet. De som har makten er de som vil ha den. Det nytter ikke å bytte ut en flokk av tobente ulver med en annen.

Dette er den verden vi lever i. En verden hvor alt ikke bare er snudd på hodet en gang, men mange ganger. Urettferdigheten, forskjellen, gapet mellom de som har mye og de som har lite eller ingenting øker hele tiden (propagandaen klassifiserer gjerne, veldig gjerne en slik uttalelse som et tegn eller hundre på misunnelse). Og det eneste som blir gjort med det er at forskjellene økes ytterligere. Det blir drevet rovdrift på alt liv. Vi drukner i gift og søppel, og de sier det er godt for oss. Menneskeheten begår sakte selvmord, og våre «ledere» våger å påstå at de faktisk gjør noe med det. De gjør det. De sørger for at vi kutter strupen fortere.

Det blir satset på teknologi, som er en stor del av problemet, og som fortsatt blir presentert som Den store Løsningen. En ekte snuoperasjon er ikke engang på agendaen. Hvis man ser partipolitikken og dagens synlige og aksepterte verdensdebatt som en fotballbane så finnes en tilnærmelsesvis løsning på verdens uhygge knapt nok på treningsfeltet flere hundre meter unna. Eller rettere sagt: knapt nok i samme by eller på samme klode.

Det blir satset på videreutvikling av tyranniet, og det blir eksportert til allerede nedkjørte landområder i sør og øst som blir påtvunget sinnssykdommen som påviselig ødelegger oss. Mer industri blir bygget ut. Stadig flere mennesker blir drevet som dyr og må slave stadig hardere for en stadig mer velstående elite. Stadig flere som protesterer mot disse eminente løsningene blir puttet i omskoleringsleire og/eller tyrannisert til de enten ser fornuften i sinnssykdommen eller havner under torven.

Og alt dette blir vi fortalt dag ut og dag inn er den eneste rette løsningen. Det blir hamret inn i oss fra vugge til grav, inntil de fleste av oss er så vasket og skylt at vi tror på alt vi blir fortalt fra de som sier de vet vårt beste. Propagandaen er så vellykket at folk flest utrolig nok angriper, rasende, både verbalt og fysisk de som sier den usminkede sannheten.

Dette er $tasbudsjettet i et nøtteskall. Alle såkalte innvendinger mot det luftet i etablerte fora blir åpenbart nokså meningløse i et perspektiv der den virkelige verden, den bak illusjonen, kommer inn. Det er et spill, og bortimot alle deltar i det, også de som kritiserer det i høye ordlag i den såkalte offentlige debatt, og som knapt ville ha pusset litt på takskjegget hvis de hadde fått sjansen.

Hva er GALT med dette bildet???

Verden trenger dyptgripende forandringer, ikke mer av det samme, ikke mer av det som river enkeltmennesker og menneskeheten som helhet i filler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar