mandag, februar 08, 2010

Må ha, bare må ha

I en helt utrolig ensidig og virkelighetsfjern «artikkel» i Dassbladet i dag formidler de det utrolige synet at «barn bør få mobiltelefon så tidlig som mulig».

Man ser mange industri- og kapitalvennlige artikler i den fjerde, støttende statsmakt, men dette er langt nedenfor selv Dassbladets vanlige lavmål.

Svaret på det «spørsmålet» man stiller og altså selv gir sitt eget svar på burde vært åpenbart, i hvert fall i en fornuftig verden:

ALDRI!

Man bør aldri kjøpe mobiltelefon, verken til seg selv eller andre, og i hvert fall ikke til barn. Det er faktisk en meget stor sannsynlighet for at mobiltelefonen vil drepe deg. Uavhengige undersøkelser har slått fast, helt fra starten at mobilbruk er skadelig, at det fører til hjernesvulst, at det er som å stikke hodet inn i en mikrobølgeovn. Og jo tidligere man begynner å bruke mobil, jo større er risikoen. Bare de talløse undersøkelsene betalt av industrien sier at mobilbruk er ufarlig.

Man ser ingenting av dette i Dassbladets artikkel, ikke en antydning en gang. Det er en henvisning til trygg-bruk dagen, men dette dreier seg om å lære barn og foreldre til å beskytte seg mot «farene på Internett», noe som bare er sludder, da det ikke finnes større farer på Internett, verken for barn eller voksne. Det er simpelthen bare mer propaganda.

Viktige momenter er fullstendig fraværende, også at eksplosjonen i mobilbruk representerer enda en dramatisk utvikling av det livsødeleggende forbrukersamfunnet.

Jeg er så glad for at Dassbladet ligger i grøften, også økonomisk (ikke bare når det gjelder integritet og journalistisk dyktighet) og sannsynligvis aldri klarer å krabbe seg opp igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar