mandag, juni 01, 2009

Situasjonen er like ille nå som i januar

Sier legen Mads Gilbert som har blitt nektet innreise til Gaza av israelske myndigheter. Jeg antar at de ikke likte hans utførlige beretningen av israelske forbrytelser under den siste invasjonen.

Om noe, så er situasjonen for folk i Gaza i ferd med å bli enda verre. Gilbert sier at selv om israelske myndigheter ønsker å gi inntrykk av at gjenoppbyggingen har startet så har ingenting skjedd.

- Vi vet at det overhodet ikke har skjedd noe når det gjelder rehabilitering, psykososial støtte til traumatiserte barn eller gjenoppbygging av hus. Dette er en måte å fortsette den kollektive avstraffelsen av det palestinske folk.

Han etterlyser handling fra norske myndigheter, noe som slevsagt bare resulterer i enda mer tåketale fra blant annet Kommunikasjonssjef Bjørn Jahnsen i Utenriksdepartementet. Israel kan gjøre hva de enn måtte ønske, uten at vestlige land reagerer.

- Gaza er fortsatt et utbombet og utsultet fengsel for innbyggerne. Israel har et alvorlig moralsk ansvar når de først ødelegger et samfunn og deretter nekter humanitær hjelp adgang. Det er en absurd situasjon, sier Gilbert.

Hans håp er at menneskene som reagerte på situasjonen i området under krigen i januar, vil reagere like sterkt nå.

- Palestinerne i Gaza mangler helt grunnleggende ting, som ordentlige sanitærforhold og rent vann. Dette er en ny situasjon, der Israel påfører det palestinske folk tilleggslidelser. De som var opprørt i januar, bør være opprørt nå.

2 kommentarer:

  1. JA! De er innesperret fremdeles. Men nå er det ingen som bryr seg, for ingen sender skadelige raketter og det er ikke krig.

    SvarSlett
  2. Folks hukommelse er veldig begrenset og spesifikk i dag.

    Som påpekt tidligere: israel myrder det palestinske folket sakte og pinefullt. At det skjer langsomt gjør det ikke noe bedre.

    SvarSlett