søndag, februar 19, 2006

29 prosent

Jeg konstaterer med glede at bare 29 prosent av nordmennene tror på gud, i følge den seneste sensus. Dette er fortsatt altfor mye, men i forhold til det langt verre tallet på 56 prosent for tjue år siden er dette en svært gledelig utvikling. Troen på guder og på "høyere vesener" har vært og fortsetter å være ett av de mest ødeleggende livssyn i menneskehetens historie. Gjennom årtusener, gjennom hendelse etter hendelse i dagens verdenssamfunn ser vi dens klamme hånd. De snevrer inn tanken, handlingen, frodigheten, lidenskapen, nysgjerrigheten og selve livet. Helt fra fødselen blir vi innpodet denne løgnen, dette katastrofale synet på tilværelsen.

Dette tallet på 29 prosent gjør norge til et av de mest sekulære landene i verden. Endelig har man en grunn til å være stolt av å være født i norge.

Nå er jo bildet mer broket enn som så. Blant annet så aksepterer mange, faktisk flertallet av ateistene og agnostikerne kristendommen og religion som helhet, som en del av deres liv, på et utall av forskjellige områder, uten å gjøre mye for å fjerne det for godt. For eksempel blir omtrent samtlige hysteriske hver gang noen gjør en svært så fornuftig handling som å brenne ned kirker, for å nevne ett, åpenbart eksempel.

Men som sagt: en kjempehyggelig utvikling. Dette er så absolutt en god begynnelse, et grunnlag å bygge videre på for de av oss som ser på religionen som en kvelende og uakseptabel tilstedeværelse i menneskehetens liv.

7 kommentarer:

 1. Anonym6:23 p.m.

  Ja det er faktisk felre som tror på carl i hagen huff huff

  SvarSlett
 2. Både Carl Ivar og religion er ille, veldig mye to sider av samme sak.

  SvarSlett
 3. Anonym1:44 a.m.

  Jeg tror at færre går under tittelen "kristen", mens det samtidig er kanskje flere enn før, som tror på en eller annen form for "Gud". Å være "Kristen" er vel den gammeldagse, bedehus-troen, som etterhvert er litt ut. Jeg tror til og med at Gud selv ville blitt trøtt av mang et bedehus i bygdenorge. Urbaniseringen og moderniseringen som skjer i landet går paralelt med mennesker som blir fjernere fra den klassiske "kristne", som vi kjenner fra tidligere.
  Og siden Gud er god, som vi alle vet, tror jeg han er inneforstått med at vi er færre som klassisk "tror på Gud", men kanskje minst like mange som er "moderne troende, på det gode".
  Vel, det er min mening.
  :-) Kvinne i Kamp mot så mangt..

  SvarSlett
 4. Gud eksisterer ikke. Jesus har aldri levd. Hele kristendommen ble kokt opp av kirkefedrene i Nikea i år 325, blant annet denne hyggelige mannen:


  "We shall introduce into this history in general only those events which may be useful first to ourselves and afterwards to posterity."

  Eusebius of Caesarea - church father of Nicaea 325 - Ecclesiastical History (Vol. 8, chapter 2).

  "How it may be Lawful and Fitting to use Falsehood as a Medicine, and for the Benefit of those who Want to be Deceived"

  Eusebius of Caesarea - church father of Nicaea 325 - Praeparatio Evangelica (title book 12, chapter 32).


  Kristendommen og troen på gud eller ethvert "høyere vesen" er som med all religion, skapt for å kontrollere befolkningen, og jo fortere folk innser det fullt ut og impikasjonene av det, jo bedre.

  SvarSlett
 5. Grenseløs,

  Her tar du feil, selv om du er inne på en viktig ting.

  Du tar feil når det gjelder Jesu eksistens. Ikke bare har Han levd, men Han lever.

  Du har rett når det gjelder Nikearådet, for også jeg tror at kristendommen ble FORFALSKET der.

  Du må derfor vite at det ikke var alle kristne som stod for det som ble vedtatt der.

  Som du sikkert vet endte det med statskirke hvor keiser Konstantin forenet stat og kirke, og etterhvert forfulgte den Katolske Kirke alle som var "annerledestroende".

  Erlend www.frelst.net

  SvarSlett
 6. Jesus er en myte basert på tidligere paganistiske legender og er totalt oppdiktet: http://www.truthbeknown.com/origins.htm

  Selve kristendommens fundament er pill råttent.

  SvarSlett
 7. Du har lest for lite kirkehistorie som ikke er influert av feilene i 325...

  EF www.frelst.net

  SvarSlett