onsdag, mai 13, 2009

Twitter VS Facebook

Forskjellen er åpenbar og skrikende egentlig. Facebook ønsker å eie deg. Alt du legger ut tilhører Facebook, og selv etter at du eventuelt sletter kontoen din (eller prøver å gjøre det) fortsetter de å eie deg, og de ønsker til og med å innføre enda mer drakoniske regler, som de prøvde på i februar, var det vel, men måtte trekke midletidig tilbake på grunn av store protester fra brukerne. I det «virkelige» liv så godtar man ikke, etter at man har besøkt en restaurant eller en kino eller et hvilket som helst sted at stedet overtar eiendomsretten over klærne dine eller brillene eller hva som helst egentlig, også ting du ikke har med deg når du for eksempel er ute og spiser eller går på kino osv? Jeg håper virkelig ikke det…

Og på Facebook skjer dette helt automatisk, i det øyeblikket du oppretter kontoen og aksepterer de drakoniske forutsetningene.

Twitter går tvert om aktivt ut og reklamerer med at de ikke ønsker å ha eiendomsretten verken over deg eller noe du legger ut. De ønsker simpelthen å være det de er, et bindeledd mellom folk på Nettet.

Facebook is a big no no og bør skys som pesten. Jeg finner det helt utrolig hvor mange som har falt passivt inn i deres klør. Twitter er nok et brukbart verktøy for å kommunisere på Nettet og kan i det store og hele anbefales ganske brukbart varmt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar