mandag, august 07, 2006

Blodige Hender

Det er folk utenfor israel, både i norge og ellers i verden som alltid har støttet israel og deres handlinger i Libanon og i Palestina, inkludert de i den seneste tiden, uansett hva israel har gjort eller gjør, uansett hvor mange sivile og barn israel myrder.

Først må jeg si at de har og bør ha full rett til å uttale seg, i denne saken og enhver annen sak. Men da må de også godta at andre uttaler seg... om dem.

Vel her er min mening om dem, om «Israels Venner», om Mona Levin (som uttalte seg så skarpt om Jostein Gaarder), om bloggen Israel, og alle de andre, enten de er jøder eller definerer seg selv som jøder eller ikke:

De er avskum. De har blod på hendene og er ikke noe bedre enn de i den israelske regjeringen og kreftene bak den som enten direkte eller ved stedfortreder utfører sine avskyelige handlinger. Og disse vennene bør bli konfrontert med sin støtte, konfrontert på alle nivåer, med sin støtte til verdens mest aggressive krigsmaskin.

Noen har uttrykt skepsis mot å brenne israels flagg. Jeg synes generelt sett flaggbrenning er en utmerket aksjonsform. Det utrykker forakt og forakt er hva som bør uttrykkes mot israels handlinger.

For ordens skyld: Jeg avskyr Hizbollah også. Jeg avskyr alle religiøse ekstremister, men Hizbollah fremstår som søndagskolebarn i forhold til israel og deres støttespillere.

4 kommentarer:

 1. Anonym3:24 a.m.

  Til Amos Keppler: Jeg har menneskelighet så det holder, jeg. Du kan hate meg så mye du vil. Jeg er ikke opptatt av å renvaske Israel, men jeg er opptatt av å se konflikten fra begge sider- ikke bare fra den ene. Som sagt er denne bloggen startet opp for å motvirke det ensidige bildet gitt av Israel i mediene generelt. Dessuten mener jeg at det finnes mange grunner til å støtte Israel, selv om jeg- i likhet med de aller fleste Israel-venner- synes de går over i streken av og til. Men det betyr ikkke at vi tolerer en demonisering av Israel. Israel har mange fiender; hele den islamistiske bevegelse. Og la oss være ærlige, den er ikke liten. Man har islamistiske bevegelser i hele den arabiske verden og også i Europa og USA. Naiv er ihvertfall ikke jeg når det gjelder dèt. Forutenom det har man jo det opplagte Iran, Syria, Hamas og Hizbollah. Alle disse vil utslette Israel, men det vil de ikke klare.

  Jeg kan jo spørre deg et spørsmål tilbake; hvordan våger du å så sterkt fordømme Israel? Har du vært i deres sko? Vet du hvordan det er å hver dag bli rammet av terror?

  SvarSlett
 2. http://midnightfire.blogspot.com/2006/07/israels-wanton-killing-of-children.html
  http://midnightfire.blogspot.com/2006/07/land-given-them-by-god.html

  Til "israel-venn". Jeg synes ikke du har noen menneskelighet. Ikke så du viser i hvert fall. Jeg avskyr alle ivrige støttespillere av tyranner og israel er et tyranni. I den grad ordet "terrorist" har noen gyldighet overhodet, så er israel terroristen. I tilfelle du henviser til de relativt få angrepene på israel, så forsvarer palestinerne seg mot en brutal okkupant, og det er fullt lovlig i følge folkeretten. Det norske folk har gjort det, som så mange andre. Det er israel som bryter intarnasjonal lov, ikke palestinerne. Du er så absolutt opptatt av å skjule israels forbrytelser. Du er en avskyelig medløper. Ja, jeg er rasende. Og jeg er ikke Palestiner. Jeg kan knapt forestille meg hva de må føle. Hva de enn gjør for å forsvare seg mot den brutale overmakten er berettighet. Dette er i sannhet David mot Goliat.

  Den ensidige mediadekningen er fortsatt godt på israels side. Det har bare begynt å dukke opp noen små huller i den i det siste.

  - Israel slakter barn rutinemessig.
  - De har nektet Røde Kors å hjelpe Libanonen to dager på rad (og bomber ambulanser).
  - De bomber fn-stillinger (i TIMEVIS før de endelig treffer).
  - De driver kollektiv avstraffelse (en klassisk nazi-metode).

  Dette som noen få utvalg av hva israel er i stand til.

  SvarSlett
 3. Anonym4:06 a.m.

  Ja, tillegg meg alle dine fordommer, så det blir lettere for deg å hate. Fint dèt. Men få angrep finnes det ikke på Israel, men derimot svært svært mange. De har blitt beskutt med tusenvis av raketter fra Hizbollah- til og med før de gikk inn i Libanon. Dette har nesten ikke kommet frem i norsk media. En stor majoritet av palestinerne stemte også på et antisemittisk parti (Hamas). Dette sier litt om palestinerne generelt. Jeg synes synd på de palestinerne som har mer vett i hodet. Ellers er jeg enig med deg i at det virker veldig rart at Israel nekter Røde Kors å hjelpe Libanon og det provoserer meg også. Alt det andre du kommer med er bare propaganda. Israel forsvarer seg. Såklart finnes det noen korrupte soldater her og der, men du kan ikke legge skylden på Israel som stat pga dem. Sett deg inn i hvordan israelere har det, og ikke bare palestinere. Ellers er du like ensidig som du hevder at jeg er.

  SvarSlett
 4. Til betrakterens blinde øye: Jeg fjerner alt som er direkte usakelig.

  Til "israel-venn": Du er tyranniets medløper. Det er sannheten. Jeg har fulgt saken siden barnealderen. Jeg har også fulgt deg og dine andre medløperes talløse unnskyldninger. Hvem har sagt noe om hat? Det er avsky som sagt. Propagandaen er det dere som bedriver.

  Det er to sider av saken, slevsagt, som det er i alle saker. Denne er om okkupanten og tyrannen israel og det okkuperte Palestina. Palestinerne bruker "sprettert" mot israel hypermoderne maskineri. No contest.

  Dette dreier seg ikke om enkeltstående unntak fra israels side, om noen få, "villfarne" soldater, men om en bevisst, ondsinnet politikk.

  SvarSlett