torsdag, januar 12, 2006

En folkefiende

Før jeg begynner bør jeg nok, som en saksopplysning si at jeg ikke er medlem av av Sosialistisk Venstreparti og ikke stemmer på dem. Dette i et sannsynligvis fåfengt håp om å gjøre de kommende angrepene på min person en smule mer reflektert.

Endelig var noen representanter for det offisielle norge villig til å gå et brukbart stykke på vei for å kritisere staten israel.

Sør Trøndelag fylkeskommune boikottet staten israel på grunn av dens talløse brutale overgrep og mord på en tilnærmet forsvarsløs palestinsk befolkning, inkludert små barn, og Kristin Halvorsen fra SV, norges finansminister, gjorde det enhver bør gjøre - hun støttet boikotten.

Og høstet storm.

Hun ble tvunget til å trekke sin støtte tilbake. Og ikke nok med det, hun ble uthengt i vg som nazist og med diverse andre mindre hyggelige karakterstikker.

Mye har skjedd i kulissene i denne saken, og stadig mer kommer fram i ettertid.

Blant annet har norge blitt skjelt ut av sin nære "alliert" usa og igjen gjort knefall for den store stygge broren i vest. Folkene i den norske regjeringen er så gulmaget at man kan få anfall. Norge har vært nært knyttet til terroriststaten usa siden andre verdenskrig og folkene i sv er blant de få folkene blant polikerne som har motsatt seg denne "alliansen", som har hatt en antydning til et alternativt verdenssyn.

Kristin Halvorsen gjør hva som er riktig. Hun slutter seg til fordømmelsen av israels brutale og til og med sadistiske okkupasjon av Palestina, et faktum selv Kåre Willoch forlengst har fått med seg, og den offentlige fordømmelse rammer henne.

Og nordmenn flest, som de sauer de er, slutter rekkene øyeblikkelig.

Nå vil ikke jeg si at slike boikotter er noe særlig effektive. Men forbryterne i den israelske regjeringen og statsapparat, og alle de som støtter dem, er veldig ærekjære mennesker. Som de fleste tyranner fordrar de ikke å høre hvilke tyranner de er. Så derfor er slike små stikk verdifulle, spesielt i en slik situasjon av ensretting vi ser her.

Det blir sannsynligvis ett av to resultater av dette. Enten blir SV fullstendig marginalisert eller så, etter noen år i regjering, slutter de med "slikt tull"... og slutter seg til det gode selskap de også.

Kristin Halvorsen gjorde det som var rett, det som enhver med noenlunde integritet bør gjøre, og hun ble hundset på grunn av det, også etter at hun hadde blitt tvunget til å spise sine modige ord.

Hva fan slags verden er det vi lever i?

Det siste var et retorisk spørsmål.

Addendum: I dag, fredag, er det 123 år siden Henrik Ibsens En Folkefiende ble uroppført og den er stadig like aktuell.

3 kommentarer:

 1. Anonym9:52 p.m.

  Jeg er stort sett motstander av alt SV sier og gjør, bortsett fra i denne saken her. Der er jeg helt på linje med SV...

  SvarSlett
 2. Anonym1:27 a.m.

  Her på kontoret kaller jeg og sivilarbeideren vårt tidligere redaksjonsrådsmedlem - Jonas Gahr Støre - for Jaffa-Jonas.

  Det var ikke særlig modig gjort av ham å logre så hardt og lenge for USA og Israel. Gahr nicht.

  Men så er vel Norge snart like nazi som jødene også. Hvor finner man forresten dette brevet han sendte til frøken Rice?

  SvarSlett
 3. Anonym1:34 a.m.

  Aha..
  http://odin.dep.no/ud/norsk/aktuelt/nyheter/032171-210060/dok-bn.html

  :-)

  SvarSlett