torsdag, mars 30, 2006

Hysteri i et vannglass


Politiets operative uteleder Erling Olstad synes det er utrolig hva folk kan glemme igjen i Oslo. Jeg synes det er utrolig på hvilket grunnlag politiet kan finne på å rykke ut. De rykket ut under full alarm til den amerikanske ambassaden torsdag fordi noen hadde glemt igjen en radio (med antenne) ved inngangen. Drammensveien ble sperret for biler, trikken og til og med fotgjengere. I en annen utrolig hendelse ble hele Lamberseter kjøpesenter stengt i flere timer «fordi noen hadde funnet en pakke på toalettet der».

Begge disse hendelsene føyer seg i inn i rekken av hysteriske aksjoner som har grepet om seg også i Skandinavia de seneste årene. Blant annet ble et tog stormet av antiterror politi fordi noen våget å medbringe «elektroniske komponenter» på reisen.

Hysteriet brer om seg og snart kan maktkåte politikere lett innføre enda mer tyranniske lover uten vesentlige protester fra en allerede ganske så hjernedød og lettlurt befolkning.

1 kommentar:

  1. Anonym3:47 a.m.

    Enig - dette er begynnelsen på en rettferdiggjøring av politistaten, som vi ser allerede er så godt som innført i USA (United States of Anxiety).

    Jeg gleder meg til Siv J. og gjengen for alvor begynner å lefle med terrorbegrepet. Frykten skal ut til folket, vi skal ikke føle oss trygge noe sted (kast alle statistikker som sier det motsatte på bålet), og ikke minst: Vær på vakt mot mistenkelig oppførsel hos dine medmennesker!

    Scary shit.

    SvarSlett