fredag, juni 19, 2009

Strandsex med barn

Enda en gang ser man hvor hysterisk trangsynt folk er når det gjelder sex og nakenhet i norge.

Folk i Tønsberg-området reagerer på at folk har sex på stranden, «fullstendig nakne», og reagerer også på at barn ser på.

Reaksjonene deres får meg til å riste på hodet. Det de får seg til å si til avisene gjør meg enda sintere.

Det er slevsagt bare sunt at barn får se sex i full utfoldelse. Folk bør også få ha sex hvor de måtte ønske, spesielt ute i fri og vill natur.

- Det var helt forferdelig. Det spilte tydeligvis ingen rolle hvor de gjorde det, hvordan, eller hvem som så på, sier en lettere sjokkert Kjell Arne Myhre.

Han sier en masse annet sprøyt og sjokkerende vås også. Jeg finner hans og andres uttalelser i denne saken ekstremt støtende.

Jeg synes synd på barna hans.

16 kommentarer:

 1. Du må passe deg! Jeg tror ikke den hoderistingen kan være spesielt bra for deg. Du sier så mye rart...

  Selvsagt skal ikke små unger se sex! Like lite som de skal se andre extreme utøvelser ment for og med voksne! Hverken vold eller sex har noe i et barns oppvekst å gjøre!
  Jeg synes oppriktig synd på et så trangsynt, bedrevitende og ødelagt menneske som deg!

  SvarSlett
 2. Verken vold eller sex? Du er bare så tragikomisk. Du får det til å høres ut som om begge deler er ille.

  Så veldig typisk, for en følger som deg selv.

  SvarSlett
 3. Jeg vil nok heller være en følger enn en så skrudd person som deg...

  Jeg skjønner du ble slått som liten, det er beklaglig. Håper ingen andre opplever det samme...

  SvarSlett
 4. Det er tvert om du og gjengen som er skrudd. Samfunnet som helhet er skrudd og livsfiendtlig, ødeleggende, noe også denne saken viser. Morsomt. Ja, du ønsker å være en følger, en hjernedød, viljeløs følger som følger gjennomsnittet og lederen i enhver situasjon, en lydbåndopptaker som passivt gjentar andres ord og gjerninger. Jeg vet det.

  SvarSlett
 5. Første tegn hos en sosiopat: Alle andre har feil, jeg har rett! :-)

  SvarSlett
 6. MoU: Hvorfor er det så skadelig for barn å se sex?

  SvarSlett
 7. Aha...en disipel...
  Et barn skjønner ikke hvorfor noen skal stikke tissen sin i andre! De har ikke oppdaget sin egen seksuallitet enda og vil ikke skjønne dette før de selv begynner sin ferd mot sin egen seksuallitet!

  For et barn kan dette virke som vold. At voksne er slemme med hverandre!

  Unger skjønner selv når de er klare for dette. At voksne viser seg og sitt bare for å glede seg selv er helt på jordet! De gjør det KUN for seg selv og ikke for å "glede" ungene!

  Men dere mener vel at NAMBLA har rett og?

  SvarSlett
 8. fytte rakkern skam dere

  SvarSlett
 9. Sex er helt naturlig. I primtive stammesamfunn har de ikke det moderne samfunns tabubelagte og uhyggelige syn på sex og nakenhet og de er langt mer harmonisk.

  Alle, og da mener jeg alle som studerer dette sier at barns seksualitet begynner tidlig, og at å holde dem vekke fra å se det er bent fram skadelig. Når man ser hvordan dagens verden er så kan man bare skrive under på det.

  En sann sosiopat er gjerne en som følger flertallet blindt, en som følger lederen og som gjerne dytter samfunnets utskudd inn i gasskammeret og binder dem på heksebålet. Du er så absolutt en sånn MOU.

  Hvorfor skal vi skamme oss criseng? jeg synes tvert om at de som støtter at sex bør være noe å skamme seg over bør skamme seg.

  SvarSlett
 10. Disippel? WTF? Når ble jeg Amos' disippel?

  Over til dine argumenter:

  "Et barn skjønner ikke hvorfor noen skal stikke tissen sin i andre! De har ikke oppdaget sin egen seksuallitet enda og vil ikke skjønne dette før de selv begynner sin ferd mot sin egen seksuallitet!

  For et barn kan dette virke som vold. At voksne er slemme med hverandre!"

  Så vil vel det naturligste i verden være å forklare dette for barna, for å oppklare misforståelsen? Det kan vel ikke være så vanskelig?

  Eller er det kanskje det? Kanskje du ikke orker å snakke med barna dine om dette fordi du selv synes det er vanskelig å snakke om, og at du derfor heller vil gjøre barna dine til seksuelle krøplinger mens du gjemmer deg bak at det er "til deres eget beste"?

  "Unger skjønner selv når de er klare for dette. At voksne viser seg og sitt bare for å glede seg selv er helt på jordet! De gjør det KUN for seg selv og ikke for å "glede" ungene!"

  Unger skjønner selv når de er klare for det meste, uavhengig av hva de ser og ikke ser. Det verste som kan skje om et barn ser noen ha sex, er at barnets foreldre vil kunne få ubehagelige spørsmål. Det er den eneste grunnen til at slike hysterikere som deg skriker opp i tilfeller som dette. Dere vil for alt i verden slippe å måtte snakke med barna deres om ting dere selv synes er ubehagelige. Og dere gjemmer dere bak at det er til barnas beste, alltid til barnas beste.

  Jeg blir kvalm.

  SvarSlett
 11. Jeg også. Jo mer trangsynt folk er, jo mer gjemmer de seg bak frasen "barnas beste".

  Å vokse opp med et unaturlig forhold til seksualitet, slik mange gjør i dag er i hvert fall skadelig for barna.

  Så må jeg visst enda en gang understreke at jeg ikke blir tent av barn, ser det ut til. De som vil "redde barna" er veldig opptatt av å mistenkeliggjøre meningsmotstandere. Bemerkningen om at du var min disippel er typisk i så måte, uansett hvor latterlig den er.

  SvarSlett
 12. Spennende diskusjon :)

  Kanskje motstridense parter her kunne funnet ut at de har noen fellespunkt, som et velment ønske på vegne av barn, noe iallfall ikke jeg tillegger sosiopater.

  Jeg er enig i tankerekkene om at vi i vårt samfunn har et ganske unaturlig/anstrengt forhold til sex. Og jeg tror introduksjonen vi får til sex kan ha noe å gjøre med det.

  Barn møter de fleste ting i verden med en undring, de har ikke bygget opp det tonnet med assosiasjoner og verdier til ting som vi har.
  Om ikke sex i samfunnet vårt hadde vært en ting på 'siden av' resten av livet, det som alle vet om, men som alltid er gjemt, der vi skammer oss over at vi er kroppslige innstinktive vesener i tillegg til alt annet vi er... tror jeg vi ville introdusert temaet på lik linje med de fleste andre aspekter ved livet. Og kanskje tatt hensyn først og fremst til barnets følelser rundt oppdagelsen, heller en politisk korrekte vinklinger rundt barneoppdragelse og puritanske holdninger.

  Det er rart at bestemor tar ut tennene sine i et vannglass om kvelden. Det er rart at bilen er laget av menneskene og at den begynner å brumme så fort mamma skrur på noen nøkler. Vi kan tenne et bål med en fyrstikk. Og fisker lever under vann, fugler kan fly, men det kan ikke vi. Det er underlig at noen er jenter og noen er gutter, at noen har en mørk hudfarge og noen en lys. Også er det merkelig å få vite at voksne har en sånn lek de liker gjøre, hvor mannen stikker tissen inn i damen, som det blir barn ut av.

  Det er så mye merkelig vi må lose barn igjennom å forstå. Det meste gjøres med tålmodighet og en veiledende mildhet.. ja, her er det nok en ting å lære om den merkelige verdenen og alt det rare mennesker gjør.
  Men når det gjelder sex, tror jeg barn kan merke fra første stund at dette er noe vi har plassert i en kategori for seg. Ikke bare enda en merkelig ting blant alle de andre. Barna møtes nok oftere med unnvikenhet, usikkerhet, anstrengthet eller et fanfare-alvor ved spørsmål om sex.

  Og hvem vet, kanskje barna som så på paret i full gang i naturen hadde fått den beste introduksjonen til sex, som bare nok en sånn underfundig ting å oppdage om de voksnes verden... om ikke det var for ansiktene de møtte etterpå, som gransket de for traumer, dro de vekk derfra, mumlet stotrende et forsøk på å forklare osv.

  Men: Så lenge vi HAR et slikt samfunn, der vi ikke forholder oss til sex slik kanskje mindre puritanske samfunn gjør... tror jeg ikke det er riktig å eksponere barn på den måten.

  Å se gebisset til mormor kan sette et støkk.. kanskje mormor er et monster egentlig? Bare mammas rolige milde stemme som forklarer hvorfor mormor har gebiss kan bringe den nye oppdagelsen på plass som noe naturlig ved livet. Jeg vil tro at å se voksnes mest intime sider kan sikkert også oppleves sjokkerende som noe en aldri har sett, men prosessen av å oppdage sex kommer kanskje ikke naturlig videre, de voksne møter opp med samme sjokket, eller usikkerhet, eller unnvikenhet. Og dermed har sex temaet, som selv om det utnyttes og brukes for alt det er verdt overalt i media og humor og whatnot, fått en stemning ved seg som noe skamfullt.

  I et sånt samfunn, er det noe bissart ved det paret gjorde (som nok var velment og naturlig, de hadde visst beskrevet og forklart underveis). De tok jo ikke hensyn til livene til barna utenom den stunden, om oppdagelsen var et sjokk som kanskje ikke får samme oppfølging som andre sjokk-oppdagelser, det samfunnet barna lever i og må plassere opplevelsen i sammenheng med.

  Jeg tror imidlertid foreldregenerasjonene framover kan sakte men sikkert endre seg, og møte barnets nysgjerrighet med samme naturlighet som det meste annet ungen lurer på.

  SvarSlett
 13. Legge til: Så først nå at det var 10-12 åringer det var snakk om. Så kommentaren blir litt mindre relevant i forhold til selve strand-sex saken. Likevel vil jeg nå si at 'live' får de nok et mye finere inntrykk av sex enn pornoen de snart (eller allerede) oppsporer på nettet og andre steder :)

  SvarSlett
 14. Det er en del av mitt poeng. Det er akkurat som om "de voksne", på en hysterisk måte nekter å anerkjenne at sex eksisterer, selv om det helt åpenbart gjør det, også i den offentlige sfære.

  Ellers hadde du et godt og gjennomtenkt innlegg, så veldig forskjellig fra det hysteriet og hykleriet som hersker. Velkommen hit og velkommen tilbake. Det er helt klart mulig å diskutere med deg.

  SvarSlett
 15. Anonym6:12 a.m.

  Dette er ufarlig. Det skader ikke barn å se sex og nakenhet. Nakenhet og sex er naturlig - denne påstanden er så opplagt at det nesten blir absurd å si den. Likevel er den kontroversiell, virker det som. Å sammenligne sex med vold er bare meningsløst.

  Men samtidig: Jeg tror ikke det er noe poeng i å bevisst gå inn for å la barn se sex. Selv om det sikkert kan hevdes at seksualiteten er en del av oss fra vi er bittesmå, så er faktisk sex - når det gjennomføres i praksis - en voksengreie. Det skader ikke å la det være slik.

  Jeg tror barn kan ta mye mer skade av å lese mammas KK eller se musikkvideoer på MTV enn av å se mennesker ha naturlig sex.

  SvarSlett
 16. Det er betryggende at det finnes fornuftens stemmer i alt hysteriet. Problemet er som sagt ikke at barn får se sex, men hysteriet og hylekoret som oppstår hver gang det skjer offentlig eller blir offentlig.

  DET er et enormt problem.

  SvarSlett