lørdag, november 11, 2006

Alle tings latskap

Det at elleve prosent!!! av den norske arbeidsstyrken lever på uføretrygd blir nok en gang slått stort opp i media (og av arbeids- og inkluderingsminister bjarne håkon hansen).

«Arbeidslivsforsker» Guttorm Fløystad, en mann kjent for å løpe næringslivets ærend, hevder at en av årsakene er at nordmenn har blitt mer selvopptatt, at terskelen for å søke om trygd har blitt lavere.

Selvopptatte i forhold til hva? For at flere endelig begynner å ta vare på helsen, istedenfor å la seg kjøre totalt overende av et stadig mer nådeløst og brutalt arbeidsliv? Jeg for min del ser dagens «nyhet» som et klart sunnhetstegn.

En annen grunn, i følge fløystad & co er at fastlegene er for slepphendte (og upålitelige). Legene bør ikke lenger få lov til å sykemelde folk, blir det sagt. Bedriftens menn og kvinner, dens kjøpte og betalte leger, bør ha siste ord.

Moralen er klar: du skal jobbe, uansett hvor syk du er. Norges ære som nasjon (og de velfylte lommebøkene til kaksene og slavedriverne) står på spill. Du skal jobbe til du stuper. Det er en gammel og etablert tanke som nå kommer stadig sterkere til uttrykk... til heder og verdighet i de styrende organer.

Og dette blir vi fortalt fra tidlig barndom er bra for oss, noe som er nødvendig for at vi alle skal få et liv. Det er litt av et puss vi spiller oss selv her, her også.

Jobbing er slaveri, enda en umenneskelig og horribel tvang som tilhører det moderne samfunnet. Det er en en eldgammel sannhet som bare blir stadig sannere for hver dag som går.

5 kommentarer:

  1. Anonym6:42 p.m.

    En ting jeg reagerte på når det gjelder de tallene som ble presentet i Dagsrevyen så var det nettopp dette 11 prosent.

    For i det samme innslaget så hevder man at 700000 nordmenn er på trygd til enhver tid. Det skulle med enkel hoderegning tilsi at vi er noe i overkant av 7000000 innbyggere her i landet...

    Og det er vi jo ikke

    SvarSlett
  2. Jeg reagerte på det også. På DET også. Det er slevsagt enda en faktor blant mange som viser hvor store anstrengelser som er lagt ned i det etablertes propaganda i denne saken.

    Det verste er at veldig få reagerer på all den åpenbare propagandaen. I denne og utallige andre saker.

    SvarSlett
  3. Kapitalismen brukes som brekkstang for å "reklamere" for arbeidets fortreffelighet. I virkeligheten er jo ikke myndighetenes interesse for å holde mennesker i arbeid forskjellig fra for eksempel middelalderens herskerklasse som baserte sin makt og rikdom på andres arbeid.

    I "virkeligheten" er jo også arbeidskraft et byttemiddel. Og handel av varer eller arbeidskraft skal være FRIVILLIG for å følge naturlige lover. Et samfunn som legger opp til at arbeid skal KREVES er i virkeligheten ikke et fritt samfunn.

    Dagens samfunn er menneskefiendtlig og sykdomsskapende. Det setter seg direkte opp i mot menneskets vesen. DERFOR får ikke Bjarne Håkon oppfyllt sin drøm om en villig og selvoppofrende arbeidsstyrke!

    Grenseløs treffer med andre ord spikeren på hodet med denne kommentaren. Det er få som ser dette virkelighetens perspektiv opp i all propagandaen og hjernevaskingen.

    Alle de rike vet uansett at å arbeide for andre er den VERSTE måte å tjene til livets opphold på. På den annen side er deres sjelsevner så svekkede at de i virkeligheten skjelden opplever lykken. Med mindre de finner den i å tråkke på andre...

    SvarSlett
  4. Anonym4:30 a.m.

    Tenk på hva er alternativet til å ha størstedelen av befolkningen i arbeid? En ting er at i dag produseres mye luksusartikler som vi kunne vært foruten, en annen ting er at vi må ha mat.

    Så hva er alternativet?

    Tradisjonelt sett har alternativet vært krig i liten skala. Folk dreper hverandre for å få tak i de godene andre mennesker har anskaffet seg.

    Er det rettferdig at noen er rike og andre er fattige? Som ateist, tror jeg ikke på godt og ondt, riktig og galt, men på livets meningsløshet og virkemidler i forhold til mål.

    Jeg liker å ikke bli drept, og jeg liker ikke å drepe og skade andre derfor syns jeg det er greit å ikke ha anarki.

    SvarSlett
  5. "Anonym":

    Det er dessverre en altfor vanlig oppfatning, også at du forbinder anarki med disse negativene tingene.

    For meg er anarki et veldig positivt ord, en veldig positiv tilstand.

    Prøv å bruk hodet litt mer før neste kommentar og ikke kom opp med disse tvers igjennom automatiske og bevisstløse tankene.

    SvarSlett